LLIURAMENT DE DIPLOMES ALS ALUMNES DELS PROJECTES D´ATENCIÓ A LA DIVERSITAT

Divendres 9 de juny, al Centre Cívic El Vapor, va tenir lloc l'acte de lliurament de diplomes als 25 alumnes de l'Institut Estela Ibèrica que han participat als projectes Supera't i Orienta't; dos projectes de diversificació curricular que estan donant grans resultats i que són possibles gràcies a la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Entre els assistents a l'acte, destacaven autoritats com l'alcaldessa i la inspectora d'educació de zona. També hi eren presents els representats de les empreses i entitats que han col·laborat amb aquests projectes, així com diferents membres de la comunitat educativa i les famílies dels alumnes.

L'acte va tenir 4 parts ben diferenciades. En primer lloc, els alumnes de l'Aula Oberta van rebre als assistents i es va inagurar l’exposició anual de la feina feta als tallers de Fusteria, Hípica i Cuina. En segon lloc, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la inspectora d’educació de zona, Roser Canals, van fer uns parlaments per destacar la importància de la formació per a l'ocupació futura dels joves, per donar reconeixement a l'esforç dels alumnes que formen part d'aquests projectes i per encoratjar als estudiants a continuar amb la seva formació durant l'etapa postobligatòria. En tercer lloc, els alumnes de l'Aula Oberta van explicar als assistents la seva experiència als tallers d'aprenentatge d'oficis que han cursat i es van projectar uns vídeos que mostraven el seu dia a dia als tallers. Finalment, va tenir lloc el lliurament de diplomes als alumnes participants dels projectes. L'acte es va tancar amb un deliciós "catering" que els alumnes de l'Aula Oberta havien preparat al "Taller de Cuina".


Cal destacar que, gràcies a aquests projectes curriculars, l'alumnat ha pogut fer pràctiques laborals a una sèrie d' empreses i entitats del municipi i ha participat en diferents tallers d'aprenentatge d'oficis: fusteria, cuina i mosso de quadra / equitació (els dos darrers tallers s'han desenvolupat en col·laboració amb GSIS Escola Barcanova). Això ha permès al nostre alumnat aclarir dubtes sobre els estudis que volen fer en un futur i, a la vegada, aproximar-se al món laboral i adquirir destreses i habilitats que els serviran en els estudis postobligatoris i en la incorporació al món adult.